O nama

Naša proizvodnja vina počela je prije pet generacija na brežuljcima Bujštine nadomak slovenske granice. Prelazeći s oca na sina, s djeda na unuka, čuva uspomenu na naše pretke, velike meštre kulture i strasti. Okružena šumama hrasta, kestena, graba i hrasta medunca, zelenih krošnji ljeti i šarenih ujesen, uronjena u divlju Istru daleko od gradske vreve, nudi visokokvalitetne proizvode, čija je vrsnoća u konstantnom porastu zahvaljujući tehnologiji i mudrosti.

OBITELJSKO GOSPODARSTVO

Obitelj Jakac

Na 21 hektar crljenice livada, maslinjaka, šuma i šest hektara vinograda nastojimo sačuvati tradiciju, pritom uvažavajući novitete i promjene koje tehnikama i istraživanjima obogaćuju i unapređuju već poznatu umjetnost vinarstva, otvarajući tako nove putove u budućnost.

Iz ovog savršenog spoja prošlosti i sadašnjosti, majstorstva i znanosti potječu naša vina, visokokvalitetni skladni i elegantni proizvodi. Naša filozofija stoga zahtijeva konstantno usavršavanje sirovine koja iz suradnje čovjeka i prirode, zaštićena u tami i u tišini bačvi, postaje vino.

Uzgajamo autohtone i alohtone vinove loze s izuzetnom pažnjom te iz njih dobivamo vina jake osobnosti snažnih, ali istovremeno rafiniranih aroma. Upravo su ta vina elegantne ravnoteže emocija u čaši. Iz ponude crnih, bijelih i rose, s naglaskom na lokalna vina, nudimo široke, međusobno vrlo različite, osjetilne dojmove, ali jednako ugodne za nepce. Tanična vina bogatog tijela kao refošk i teran potječu od autohtonog crnog grožđa i dominiraju istarskim vinogradarskim krajolikom, zajedno s još jednim sjajnim lokalnim proizvodom: malvazijom, suhim bijelim vinom, punog i očaravajućeg okusa. Ta vina sadržavaju okuse naše jedinstvene zemlje, obilježene neprekidnim razmjenama naroda, nosioca velikog bogatstva, ali i nepremostive nesreće, nespornih pisaca njezine još uvijek dijelom neotkrivene povijesti.